torsdag 9 juli 2009

Gårdagens bild

Idag öser regnet ner, men igår var det världens finaste väder, så jag tog mig till parken vid Nytorget och åt glass till lunch med min kompis Sara. Sen drack vi kaffe på gräsmattan. Och så ritade jag en bild eftersom jag hade skissbok och lite pennor med mig.

Jag kanske inte kan rita hemma, men jag kan i alla fall rita utomhus när vädret funkar. Men jag behöver verkligen en studio till hösten.

Här är Sara, i parken vid Nytorget.

måndag 6 juli 2009

Söker studio i Stockholm!

Det kommer nog inte bli några uppdateringar här på ett tag, för just nu är det mycket att ordna med. Det är en massa rent praktiska saker som måste fixas här hemma innan jag kan sätta mig ner och göra det jag egentligen vill, vilket är att börja ta itu med ett skräckserieprojekt som puttrat runt i bakhuvudet ett bra tag nu. Men för mycket saker runtomkring som slåss om min uppmärksamhet gör mig överstressad så att jag sen inte har någon ork kvar att vara kreativ på.

En sak som verkligen skulle hjälpa, är att ha en studio att gå till om dagarna.
Någonstans där jag kan sitta i lugn och ro, utan att behöva tänka på allt det här andra. Problemet, se, är att jag är väldigt lättdistraherad och därför är det väldigt svårt för mig att ha min arbetsplats i samma rum där jag bor. För att inte tala om att jag är alldeles för trångbodd för att egentligen kunna rita här hemma, det finns helt enkelt ingen plats att bre ut sig på och göra någonting som kräver mer än en halv kvadratmeter utrymme.

Jag gillar också att ha folk runtomkring mig, sådär lagom mycket folk och lagom mycket prassel och rörelse hjälper mig att fokusera oerhört på det jag har framför mig. Det kan låta paradoxalt i ljuset av vad jag nyss sa om att vara lättdistraherad, men så är det. Folk är bra. Jag gillar folk.

Så hjälp mig, om ni kan. Jag letar med ljus och lykta efter en studioplats i Stockholm, om ni skulle råka känna till en studioplats/del i lokal man kan hyra (för en billig peng!), till exempel från början av augusti eller något – låt mig få veta! Det skulle hjälpa oerhört just nu. Oerhört mycket!
Jag är öppen för de flesta förslag, jag behöver verkligen andrum och ett ställe att jobba på. Situationen är inte alls rolig just nu.

lördag 4 juli 2009

Klassporträtt

Tisdagen den sista veckan i skolan före avslutningen, gav fina Stina (vår teckningslärare) oss en sista uppgift: att rita porträtt på hela klassen.

Sen tog hon alla de porträtt vi ritat, och pysslade ihop vad som säkert är det finaste fanzinet som någonsin gjorts.

Så här mina porträtt på de fina personer jag delat klass med. Verkligen fantastiska människor. Kommer att sakna dem alla.

My fabulous classmates. I will miss seeing you all every day.